keskiviikko 14. elokuuta 2013

Näin muokkaan kuviani -haaste sekä tilannepäivitystä

Sain Junelta tämän monessa blogissa kiertäneen kuvienmuokkaushaasteen(kiitos tästä), ja nyt vihdoinkin saan sen näpyteltyä.

Säännöt:
1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!


Kuvani olen nyt kesäkuusta asti ottanut Nikonin D3200 -järkkärillä, ja sen mukana tulleella ihan perusputkella, fiinimpään kun ei vielä ole varaa eikä pakottavaa tarvettakaan. Kuvan kynteni itse hienosti pahvilaatikosta ja nenäliinoista askartelemassani valolaatikon tapaisessa mörskässä. Kunnollista lamppua en kuitenkaan ole saanut hankittua, vaan odotan lähinnä että aurinko paistaa kamariin, ja kuvaan silloin :D Mutta, saanpahan ainakin rauhallisen, yksivärisen taustan siitä jos ei muuta.


Muokkaamaton kuva
Olen todella laiska (lue:taidoton) muokkaamaan kuviani, antakaa anteeksi :D
Muokkaamiseen käytän Gimpiä, sitä vähää mitä minä saan siitä irti. Pitäis joskus ottaa ja oikeen kunnolla perehtyä siihen.. Kuvalle en oikeastaan paljoa tee, rajaan ja lisään johokki nurkkaan blogini osoiteen. Joskus säädän vähän värejä ja kirkkautta, mutta en juurikaan. Pyrin kuitenkin ottamaan sellaisia kuvia, joita tarvitsee muokata mahdollisimman vähän.

Muokattu kuva
Kuten näette, kuva ei paljoa muuttunut, minkäs teet kun ei osaa :D

Ja sitte sitä tilannepäivitystä, mitä otsikossakin lupasin..
   Mulla on elämä muuttunu melkolailla viimesen viikon aikana, sillä eilen tiistaina muuttokuorma suuntasi Ouluun, missä asun nyt seuraavat puolitoista vuotta opiskellen kosmetologiksi. Tämä haastekin tulee hiukkasen myöhässä, sillä viimeaikoina on ollut tätä muuttohässäkkää, tavaroiden keräilyä, stressiä ja jännitystä. 
   Tänään oli ensimmäinen koulupäivä puoleen vuoteen, ja vähä jänskätti aamulla ja eilen illalla, mutta hyvin meni ja koulu tuntuu ihan mukavalta. :) Ihanaa ku sai ladata akkujaan nuinki pitkän "kesäloman" ajan, enää ei oo niin työlästä nousta aamusin ylös. :) Lisää kenties asiasta kun elämä normalisoituu ja saan muodostettua niitä niin paljon rakastamiani rutiineja. 

Ei kommentteja: